Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

14è concurs de Carbasses Gegants de Sedó

DILLUNS 09 OCTUBRE 2023

El diumenge 1 d'octubre va tenir lloc el 14è Concurs de Carbasses Gegant i la mostra de productes de la terra, a Sedó. En un dia calorós, amb temperatures de ple estiu, es va poder recórrer els voltants de la plaça per veure les diferents parades de productes com melmelades, formatges, productes d'artesania, etc. També hi va haver una mostra de jocs de fusta infantils, un espai per dibuixar carbasses, es va fer el sorteig d'una panera, i la gent va poder fer un beure a l'ombra de la plaça, i contemplar les enormes carbasses. L'acte principal de la Festa va ser al migdia, amb la pesada de carbasses i l'entrega de premis. Els premis es divideixen en diferents categories. La carbassa guanyadora va fer un pes de 599kg, i va ser cultivada a Corbera d'Ebre per Josep Maria Gonzalez, amb 500€ de premi. El segon premi va ser per la carbassa de 402kg, cultivada a Casserres per Jordi Xandri, amb 300€. I en tercera posició el premi va quedar a Sedó, amb una carbassa de Antoni Martí de 49kg, amb 150€ de premi. El premi especial va ser per Ahmed El Mallaly, de Riber amb una cabassa de 43kg, i 50€ de premi. També foren premiades les carbasses de Agustí Gonzalez, Antoni Martí i Yasmin El Mallalym amb diferents premis especials, així com un premi a la carbassa més gran del municipi de Plans de Sió.
Va fer entrega dels premis Josep Mª Castella com a alcalde de Torrefeta i Florejacs, Teresa Besora i Laia Argelich, com a regidores del municipi, Roger Garrabou com a regidor i alcalde pedani de Sedó, i Ernest Nuñez, com a membre de l’organització.
L’aportació econòmica pels premis que es donen als guanyadors prové de l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, el poble de Sedó, l’Ajuntament de Plans de Sió i l’empresa Jbp.
La fira va acabar amb dinar popular, amb un entrant de carbassa fet per Teresa Besora, i fideus a la cassola a càrrec del càtering Molta Teca de Solsona. Felicitats a l’organització per una nova edició.