Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les diferents actuacions de la Festa Major de Florejacs 2019 han estat un èxit de públic i gaudi per a tots els gustos i totes les edats.

Crònica Festa Major Florejacs 2019

Festa Major de Florejacs
Festa Major de Florejacs

DIMARTS 20 AGOST 2019

Crònica Festa Major Florejacs 2019

Les diferents actuacions de la Festa Major de Florejacs 2019 han estat un èxit de públic i gaudi per a tots els gustos i totes les edats.

Després de la missa oficiada el “dia 15 d'agost”  per l'arquebisbe emèrit de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, més de 120 persones es van congregar a la plaça del Castell en el ja tradicional vermut popular. Cada veí aportava la seva especialitat culinària per compartir amb la resta del poble.

A la tarda, es reuniren els joves i els encara més joves en la tradicional tirada de bitlles. Hi havia representants de moltes cases: Cal Manetes, Ca les Bessones, Cal Novençà... Això va ser només un petit tast del que vindria després. Cap al vespre tornàvem a la plaça del Castell per fer el ressopó preparat pels Tres Blats i improvisar un Karaoke on hi van participar veïns, amics i familiars de Florejacs.

L'endemà, “divendres dia 16”,  una seixantena de persones de totes les edats ens tornàvem a reunir a la plaça per veure cinema a la fresca tot menjant crispetes.

Dissabte 17,ens vam trobar a la tarda per tal de guarnir i preparar la plaça Major pel sopar. Mentrestant, la mainada feia jocs d'aigua i berenava a la plaça de la Bàscula amb als de Cal Quelo. Com ja és costum, per aquesta tasca van baixar a col·laborar representants de totes les cases veïnes en la mesura de les seves possibilitats.

Pels volts de les nou de la nit, començava al peu de la muralla del castell, una insuperable fideuà preparada per Teca Teca, i un xic més tard la música del Duet ALMA, amb la Mari Àngels i l'Alberto, que van fer ballar a tothom, sense excepció, del més petits al més gran, aconseguint fer-nos disfrutar a tots d'una festa major molt familiar. A la mitja part, el Bingo, i un innovador concurs de miss/mister camisa florida, sota la supervisió i avaluació d'un jurat molt exigent que no ho va tenir fàcil per nomenar els semifinalistes; un cop triats, vam haver d'escollir el guanyador mitjançant un aplausòmetre que va donar el premi als de Ca les Bessones: un xec regal al restaurant Torrecombelles.

I ja cap al tard, l'inexcusable xocolatada de Cal Llúcio, imprescindible per poder continuar la festa fins a la matinada: xocolata i melindros per a tothom.

Des de la comissió de festes agraïm als qui amb al seu incansable esforç d'una manera o altra feu possible aquesta festa.

 

Crònica i fotografies de l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs.

Més fotografies a la Galeria Fotogràfica de la web. 

Agost, 2019.