Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Revolta pagesa

Crònica de les reivindicacions del sector agrícola i ramader arreu de l’estat

Imatge
Imatge

DILLUNS 11 MARÇ 2024

REVOLTA PAGESA

El mes de febrer, i en concret el dimarts 6 de febrer, han iniciat les reivindicacions del sector agrícola i ramader arreu de l’estat, a part d’Europa, però també a casa nostra. El nostre municipi viu principalment del sector primari, i diverses persones de Torrefeta i Florejacs van participar a les manifestacions i reivindicacions del col·lectiu, per exigir millores.

Què és el que demana la el sector? Doncs disminuir els tràmits i la burocràcia (DAN, quaderns digitals, permisos), disminuir les exigències que marca la nova PAC, preus més justos, solucions per als problemes amb la fauna silvestre i menys impediments a les zones ZEPA, menys restriccions d’aigua al sector per tal de poder abastir granges i regar conreus, entre altres.

Per tal d’aconseguir les millores s’han fet diferents accions. El 6 de febrer milers de tractors van tallar diferents punts de la xarxa viària catalana; uns 1.500 ho van fer a l’A-2 al seu pas per Mollerussa i la Fondarella. A la manifestació s’hi van poder llegir diferents pancartes, entre les quals “la nostra fi serà la vostra fam”.

Alguns d’ells van fer nit a l’autovia i l’endemà al matí emprengueren el viatge cap a la capital catalana, Barcelona, que va quedar col·lapsada de tractors. A la tarda, representants del col·lectiu foren rebuts al Palau de la Generalitat pel president Pere Aragonés, i el conseller d’acció climàtica David Mascort, que els citaren a una nova trobada passats uns dies per tal de fer una anàlisi de la situació.

La resposta no va convèncer al sector, que durant el cap de setmana posterior, va fer marxes lentes a diferents punts del territori per seguir reivindicant les millores anteriorment citades, i per tal d’exigir compromisos ferms i immediats, ja que la pagesia necessita mesures urgents.

LA REVOLTA PAGESA CONTINUA...

L’última setmana de febrer ha estat novament de protesta al sector de la pagesia i l’agricultura. Els talls a diferents carreteres s’han tornat a fer presents, i han tornat a col·lapsar el país. A la nostra zona el tall més important ha estat a l’autovia A2, a l’accés a Tàrrega. Els talls s’han iniciat el matí del dimarts 27 de febrer i a Tàrrega han durat fins al matí del dissabte 2 de març, sent aquest l’últim tall del país que s’ha aixecat. Centenars de pagesos i pageses amb els seus tractors han ocupat la via, per mostrar el seu descontentament amb la falta de respostes per part del govern.