Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torrefeta i Florejacs inspira un projecte social que guanya un certamen de reconeixença dels millors treballs universitaris

La guissonenca Aida Santesmasses Farré, és una de les quatre membre de l’equip guardonat.

Imatge del Premi
Imatge del Premi

DIMECRES 15 MAIG 2024

El passat dijous dia 9 de maig, la Facultat de Dret de la Universitat autònoma de Barcelona, va acollir la cinquena edició del Premi Raimon Badia, organitzat per la cooperativa d’iniciativa social Doble Via.

En aquesta edició l’equip guanyador va ser pel projecte “Creixent en Salut”, de quatre estudiants de 3r curs del grau de Pedagogia de la Universitat de Girona. En segon lloc, l’Equip “Sembrant respecte” representat per a quatre estudiants de 3r curs del grau d’Educació Social de la Universitat Oberta de Catalunya, va presentar un projecte sota el títol “Envelliment actiu en l’àmbit rural: Pilates per a la gent gran al municipi de Torrefeta i Florejacs (La Segarra). Un projecte d’activitats innovadores adreçades a persones grans basades en els nous models d’envelliment actiu, inspirat a la Segarra. El projecte es va desenvolupar durant l’últim semestre del 2023 dins l’assignatura de Planificació i avaluació de l’Educació Social, del grau d’Educació Social. Les autores, entre les quals hi ha la guissonenca Aida Santesmasses Farré, van voler portar-lo més enllà per donar-lo a conèixer, pensant que és una proposta atractiva ja que pretén millorar la qualitat de vida de la gent gran dels micropobles de Torrefeta i Florejacs a través de l’activitat física i comunitària, promovent espais de socialització.

El comitè científic (jurat) va destacar el nivell que hi havia hagut amb els 25 projectes que s’havien presentat enguany, i va explicar que donaven prioritat a “les iniciatives que apostaven per generar propostes innovadores i de qualitat, amb una mirada àmplia i oberta, posant èmfasi en els valors cooperatius, i tenint en compte la perspectiva de gènere dins la seva pròpia dinàmica i estructura”.

L’equip guanyador va rebre una beca d’estudis de 1.000 euros i la possibilitat de desenvolupar els seu projecte a través de l’entitat Doblevia.

 

Guissona, 13 de maig de 2024.