Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RIBER

Està situat 435 m. sobre el nivell del mar; es comunica per la carretera L-324 de Tarroja a Concabella. El seu terme es de 354 Ha.

El poble esta format per una agrupació de cases de la que en destaca la casa senyorial de Can Alió (Solsona), té un altre grup edificat més a llevant i algunes construccions disseminades per la perifèria.

La historia i trajectòria de Riber ha estat sempre lligada a Sedó formant com una petita extensió d’aquest poble.

L’economia es basa principalment en l’agricultura de secà (Ordi, Blat, etc.),  queden petites superfícies d’ametllers i oliveres i te importants explotacions ramaderes de porcí, vacu i oví.

Com a llocs d’interès podem destacar la casa senyorial de Can Solsona, adossada a aquesta es troba l’església de Santa Anna de construcció relativament moderna.

El poble de Riber està situat a la dreta del Sió. Destaca el casal senyorial Can Alió, adossat a l'església de Santa Anna, de construcció relativament moderna.

TOPONIMIA: El fet de trobar-se al costat del riu Sió sembla confirmar que el nom de Riber prové de “Riba” o marge de riu, que en aquest cas coincideix plenament amb la seva situació geogràfica.

Font: Informació facilitada per Josep Sala Montalà.